Hanna Lyrek & Team Qrill Pet

Hanna Lyrek är en professionell slädhundsförare från Alta. Hon är den yngsta slädhundsföraren (”musher”) i QRILL Pet Mushing Team och 2019 blev hon även den yngsta hundföraren någonsin att tilldelas den norska mästartiteln i långdistanskörning med hundspann.

Hanna har haft ett intresse för slädhundar i hela sitt liv och hon föddes i en familj med en lång tradition av hundkörning. Sina första år i livet tillbringade Hanna i Alaska, tills familjen flyttade tillbaka till Norge. Vid fyra års ålder åkte Hanna på sin första slädhundstur ensam, och sedan dess har hennes liv kretsat kring hundkörning.

Efter tre år som junior tävlar hon nu i de längsta och tuffaste slädhundsloppen i världen. 2019 vann hon Finnmarksløpet (FL-500), som den hittills yngsta personen någonsin. Samma år blev hon också norsk mästare i långdistanskörning med hundspann. Idag bor Hanna och hennes familj i Alta där de driver en egen kennel med 65 hundar, samt ”Trasti & Trine” som erbjuder boende, hundspann och restaurang. Att titta på det Hanna redan har åstadkommit med unghundar får oss att se fram emot att följa hennes fortsatta karriär!

https://www.qrillpetmushingteam.com/hanna-lyrek

Flere ambassadører

Kennel Ørntua & Rune Hoholm

Rune Hoholm bor i Sørreisa i Troms og er innehaver av Kennel Ørntua. Han har deltatt aktivt på jaktprøver siden 1995 og har i mer enn 20 år konkurrert i norgestoppen med sine hunder

› Les mer

Linda Haugvik

Linda Haugvik tävlar i Agility med Ika och Dicte, två aktiva parson russell terrier. Båda har deltagit i NM och kvalificerat sig för landslagsuttagningar.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping