Hanna Lyrek

Hanna Lyrek är en professionell slädhundsförare från Alta. Hon är den yngsta slädhundsföraren (”musher”) i QRILL Pet Mushing Team och 2019 blev hon även den yngsta hundföraren någonsin att tilldelas den norska mästartiteln i långdistanskörning med hundspann.

Hanna har haft ett intresse för slädhundar i hela sitt liv och hon föddes i en familj med en lång tradition av hundkörning. Sina första år i livet tillbringade Hanna i Alaska, tills familjen flyttade tillbaka till Norge. Vid fyra års ålder åkte Hanna på sin första slädhundstur ensam, och sedan dess har hennes liv kretsat kring hundkörning.

Efter tre år som junior tävlar hon nu i de längsta och tuffaste slädhundsloppen i världen. 2019 vann hon Finnmarksløpet (FL-500), som den hittills yngsta personen någonsin. Samma år blev hon också norsk mästare i långdistanskörning med hundspann. Idag bor Hanna och hennes familj i Alta där de driver en egen kennel med 65 hundar, samt ”Trasti & Trine” som erbjuder boende, hundspann och restaurang. Att titta på det Hanna redan har åstadkommit med unghundar får oss att se fram emot att följa hennes fortsatta karriär!

https://www.qrillpetmushingteam.com/hanna-lyrek

Flere ambassadører

Bertil Nyheim

Bertil Nyheim är professionell hundtränare och driver Nyheim Hunde- og Fritidssenter. Dessutom föder han upp jakthundar!

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping