Appetitt Kitten för kattungar

Hur man väljer rätt foder för din kattunge

Det finns många varianter av kattmat på marknaden och det finns nästan lika många varianter för kattungar.

Oavsett vilket foder du väljer till din kattunge är det viktigt att du väljer helfoder som ger ett balanserat foder med stöd för tillväxten.

Vi har pratat med Appetitts egen foderexpert och veterinär för att höra vad hon skulle rekommendera.

En søt kattunge som stirrer på sitt kattevis

Krill - en högkvalitativ källa till Omega 3

Krill är en råvara i Appetitt eftersom råvaran bidrar med högkvalitativt protein och god smältbarhet. Dessutom är innehållet av de essentiella omega-3-fettsyrorna EPA och DHA mycket högt jämfört med andra tillgängliga marina råvaror. Omega-3-fettsyrorna i krillmjöl är vattenlösliga, vilket innebär att de tas upp snabbare och mer effektivt i kroppen än från traditionella omega-3-källor som fiskolja.

Högkvalitativa omega 3-källor är positiva för hundens och kattens ben- och ledhälsa, hud- och pälskvalitet samt utvecklingen av hjärn- och nervfunktioner. Dessutom innehåller krill naturligt glukosamin, ett funktionellt ämne som kan ha en positiv effekt på djurets ben- och ledhälsa.

Krillfisket har utsetts till världens mest hållbara reduktionsfiske fyra år i rad. Fisket är begränsat till en specifik region i Antarktis som kallas område 48. FN definierar ett fiske som hållbart när upp till 10 procent tas ut ur beståndet. För det antarktiska krillfisket är kvoten för område 48 satt till bara 1 procent av biomassan.

Aktuell produkt

Kattemat til kattunge: Hvit og rosalilla sekk Appetitt Kitten 2,5 kg sekk tørrfor, sovende kattunge avbildet

Appetitt Kitten 2,5 kg

Komplettfoder för kattungar upp till 1 års ålder (torr kattungarmat)

Appetite Cat Kitten har ett högt innehåll av protein från animaliska och marina råvaror. Hög proteinsmältbarhet och ett innehåll av essentiella aminosyror som är anpassade för växande kattungar upp till ca. 1 års ålder. Det höga energi- och näringsinnehållet gör att Appetitt Kitten även lämpar sig som kattmat för gravida och digivande katter.

Finn din forhandler

Appetitt kan du kjøpe i butikker over hele landet og i en rekke nettbutikker.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping