Om Appetitt

Appetitt är ett norskt, närproducerat, färskt och miljövänligt hundfoder!

Appetitt har ett brett sortiment premiumfoder för hund och katt tillverkat av högkvalitativa norska ingredienser. Fodret tillverkas i Norge på en fabrik precis vid fjorden i Vaksdal nära Bergen. Det korta avståndet mellan produktion och butik innebär att fodret alltid är färskt.

Appetitt baseras på en så hög andel norska råvaror som möjligt. Användningen av norska råvaror, den lokala produktionen och det korta avståndet till konsumenterna innebär också mindre belastning på miljö och klimat. I Norge ställs mycket hårda krav på råvaror, och nolltolerans gäller för salmonella och genetiskt modifierade råvaror. Djurhälsan är mycket god och användningen av antibiotika begränsad.

Appetitts hund- och kattmat innehåller en hög andel unika norska råvaror och är helt fri från spannmål, med undantag för ris. Alla fodersorter har en hög andel hydrolyserat protein (lax och kyckling), d.v.s. protein som är mycket lättsmält.  För känsliga hundar har vi särskilda fodervarianter som bara innehåller en proteinkälla (monoprotein): kyckling eller fisk. Vårt recept ger den bästa näringstillförseln för god hälsa och livskvalitet hos både katter och hundar!

vitaminer i hundefôr og kattemat

Kvalitetskontroller som säkerställer ingrediensernas och slutproduktens kvalitet

Vi utför noggranna kontroller av både råvaror och den färdiga hund- och kattmaten. Alla råvaror kommer från godkända leverantörer som vi också systematiskt granskar med avseende på deras kvalitetssystem. Alla råvaror vi använder är GMO-fria och salmonellakontroll krävs innan råvaran tas in i fabriken. Dessutom har vi ett kontrollschema för systematiska analyser av kemiskt innehåll, hygienisk kvalitet och oönskade ämnen. Från varje råvarusats sparas ett referensprov utifall vi skulle behöva göra ytterligare analyser vid ett senare tillfälle. Det färdiga fodret analyseras också rutinmässigt enligt en godkänd plan. Detta gäller även näringsinnehåll, hygienisk kvalitet, fysikaliska egenskaper etc. Kemikalieinnehållet kontrolleras online genom NIR-analyser, och vid eventuella avvikelser stoppas produktionen och allt foder som inte uppfyller kraven slängs. Våra produktions- och kvalitetssystem är godkända av den norska myndigheten för livsmedelssäkerhet. Myndigheten kontrollerar också efterlevnaden av kvalitetssystemet.

Smältbarhet

De viktigaste näringsämnenas smältbarhet testas regelbundet i både råvaror och färdigt foder med hjälp av in vitro-analyser. I testerna används en komplett uppsättning avföring i enlighet med de metoder som beskrivs i FEDIAF:s riktlinjer.

Råvarornas ursprung

De allra flesta basråvaror, exempelvis animaliskt protein, är norska. Vi använder bl.a. råvaror från kyckling och fisk (makrill, tobis, blåvitling, sill och lax). Dessutom fångas krill av Aker Biomarine (norskt företag) i Antarktis. Stärkelse fyller en viktig funktion som energikälla i det färdiga fodret, men också i produktionen av foderkulorna genom att bidra till form och struktur. Vi använder ärtstärkelse, ris och potatisstärkelse. Ärtstärkelsen kommer från Stavanger i Norge, potatisstärkelsen från Danmark (ingen norsk leverantör finns) och riset från Italien. Ett foder innehåller också ett antal mikrokomponenter som vitaminer och mineraler.  Dessa köps in var för sig och tillsätts sedan i fodret i rätt kvantiteter. Komponenterna har olika ursprung. Kalcium och natrium är t.ex. av norskt ursprung, medan andra komponenter kommer från olika europeiska leverantörer. 

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping