Appetitt för äldre katter

Kortlivad kvalitetsfoder för äldre katter

Appetitt är ett norskt varumärke som producerar högkvalitativt kattmat med en hög andel norska råvaror. Appetitt har ett brett utbud av kattmat anpassat efter kattens olika livsstadier och behov. För äldre katter har Appetitt tagit fram ett speciellt foder som heter Appetitt Senior.

Appetitt Senior är ett helfoder för äldre katter som har ett energi- och näringsinnehåll som är balanserat efter kattens behov. Fodret har en hög smaklighet och är lättsmält, vilket är viktigt för katter som kan bli mer kräsna och få nedsatt aptit med åldern.

Appetitt Senior är ett norskt, kortresande och hållbart kattfoder som ger din äldre katt det bästa den förtjänar.

Krill - en högkvalitativ källa till Omega 3

Krill är en råvara i Appetitt eftersom råvaran bidrar med högkvalitativt protein och god smältbarhet. Dessutom är innehållet av de essentiella omega-3-fettsyrorna EPA och DHA mycket högt jämfört med andra tillgängliga marina råvaror. Omega-3-fettsyrorna i krillmjöl är vattenlösliga, vilket innebär att de tas upp snabbare och mer effektivt i kroppen än från traditionella omega-3-källor som fiskolja.

Högkvalitativa omega 3-källor är positiva för hundens och kattens ben- och ledhälsa, hud- och pälskvalitet samt utvecklingen av hjärn- och nervfunktioner. Dessutom innehåller krill naturligt glukosamin, ett funktionellt ämne som kan ha en positiv effekt på djurets ben- och ledhälsa.

Krillfisket har utsetts till världens mest hållbara reduktionsfiske fyra år i rad. Fisket är begränsat till en specifik region i Antarktis som kallas område 48. FN definierar ett fiske som hållbart när upp till 10 procent tas ut ur beståndet. För det antarktiska krillfisket är kvoten för område 48 satt till bara 1 procent av biomassan.

Aktuell produkt

Appetitt Senior 2,5 kg katemat

Energi- och näringsinnehållet i Appetitt Senior är anpassat och balanserat efter behoven hos åldrande katter.

Åldrande hos katter varierar, och övergången till seniorfoder måste bedömas individuellt för varje katt.

Detta torrfoder har en måttlig proteinhalt vilket kan minska risken för överskott av protein hos katten, och därmed matsmältningsbesvär och onödig belastning av njurar och urinvägar.

Fodret innehåller inga spannmålsråvaror med undantag för ris och har och har ett högt innehåll av hydrolyserade råvaror. Det ger ett lågt innehåll av råvaror som kan leda till foderintolerans och allergier.

Finn din forhandler

Appetitt kan du kjøpe i butikker over hele landet og i en rekke nettbutikker.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping