Fördelar med att ge våtfoder till katten

Ett våtfoder till katten är hälsosamt, så länge du använder ett högkvalitativt våtfoder. Det som är viktigt att komma ihåg är att om du använder våtfodret som en del av den dagliga fodermängden måste du minska torrfodret med samma mängd kalorier som det du ger våtfoder. Om våtfodret ges varje dag och kommer utöver den dagliga foderransonen av torrfoder kan det lätt leda till fetma.

Ett våtfoder är användbart av många anledningar:

Katter som dricker lite kan få i sig mer vätska, eftersom det finns en större andel vatten i våtfodret än torrfodret. Ökad vätsketillförsel är fördelaktigt för kattens hälsa.

Blötfoder är lättare för en katt med dåliga tänder att äta, och du kan därmed se till att katten får den näring den behöver.

Blötfoder är en bra aptitretare för katter som i allmänhet är kräsna.

Blandningsförhållande mellan vått och torrt foder

Ett exempel på en daglig utfodring kan vara 1/3 våtfoder och 2/3 torrfoder, men det är fullt möjligt att använda en större mängd våtfoder, eller bara våtfoder när man använder ett våtfoder som är ett helfoder . När våtmatsförpackningen väl har öppnats ska den användas inom högst två dagar. Öppnad förpackning ska förvaras i kylskåp.

Ta reda på vilket våtfoder katten föredrar

Aptit våtfoder finns i flera olika smaker så att du kan använda den smak som din katt gillar bäst. Kom ihåg att din katt också alltid ska ha färskt dricksvatten tillgängligt, gärna i form av rinnande vatten från en dricksfontän!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping