Vad kännetecknar Appetitt Cat?

Varför ska du välja Appetitt till din katt? Här kan du läsa och lära mer om fördelene med Appetitt kattfoder!

Eftersom katter ofta är kräsna är det viktigt vilken smak, lukt och konsistens fodret har. Appetitt Cat uppfyller dessa krav. Detta säkerställs genom användning av högkvalitativa råvaror och att transportsträckan mellan produktions- och försäljningsplats är kort. Vi använder inte artificiella smakämnen utan låter den goda naturliga smaken fungera som ett mått på Appetitt Cats färskhet och kvalitet.

Hög proteinkvalitet

Tillräcklig och korrekt proteintillförsel är viktigt för att katten ska må bra under alla stadier i livet. Appetitt Cat innehåller lättsmälta proteiner och aminosyror som passar perfekt för detta. Proteinet i Appetitt Cat är huvudsakligen av animaliskt ursprung med hög proteinkvalitet. Detta säkerställer också korrekt tillförsel av vitala aminosyror såsom taurin och arginin – aminosyror som är mycket viktiga för kattens syn, hjärtfunktion och metabolism.

Hydrolyserat protein från kyckling och lax

Hydrolyserat protein innebär att de långa kedjorna av aminosyror i proteinet har delats till kortare kedjor. Det hydrolyserade proteinet består av både fria aminosyror och kortare peptider, vilket gör att proteinet är mycket lättsmält och väldigt lätt tas upp av kroppen. Hydrolys av protein kan också bidra till att minska eventuella allergiska reaktioner. Detta beror på det lägre innehållet av stora proteiner som kan uppfattas som allergener, dvs ämnen som kan framkalla allergier hos katten.

Fettkvalitet för hälsa, hud och päls

De fettkällor som används i Appetitt kommer främst från kyckling, krill och fisk. Marina fettkällor tillför essentiella omega-3-fettsyror till katten, såsom EPA och DHA. En stor del av dessa fettsyror kommer från krill och då i form av fosfolipider. Fosfolipider absorberas lätt i tarmen och ingår i cellväggens strukturer. Detta, tillsammans med en idealisk forhållande mellan fettsyrorna omega-3- och omega-6 och en hög halt vitamin E, stöder kattens leder, hud och pälskvalitet och därmed det allmänna hälsotillståndet

Vitaminer och mineraler i rätt mängd

Katter har ett särskilt stort behov av vitamin A, samt vissa B-vitaminer, till exempel tiamin och niacin. Ett bra foder ska också innehålla mineraler i rätt mängd och med rätt balans mellan mineralerna. Förekomsten av urinsten och andra urinvägssjukdomar kan förebyggas genom att det exakta innehållet av vissa mineraler kontrolleras. För att förebygga sådana urinvägssjukdomar är fodrets innehåll av till exempel kalcium och fosfor viktigt, liksom att magnesiumhalten är låg. Detta tas det alltid hänsyn till i Appetitts olika fodertyper för katter.

Betaglukaner för immunförsvaret

Betaglukaner från jäst som utvecklats i Norge är en naturlig produkt som kan bidra positivt till kattens hälsa och immunförsvar. Betaglukaner ingår i alla Appetitt Cats fodertyper.

Karnitin

Karnitin kan bidra till ökad fettförbränning hos katten och ingår i Appetit Cat Senior, Sterilised och Weight Control. Detta minskar risken för övervikt hos katter som har lätt för att lägga på sig.

Kostfiber för god tarmhälsa och mot hårbollar

FOS – fruktooligosackarider är kostfibrer och kallas även prebiotika. FOS bidrar till hälsan genom att de kan skapa och främja tillväxten av “bra bakterier och mikrober” i mag- och tarmkanalen. Därmed uppnås en god tarmhälsa som kan bidra till att katten blir mindre mottaglig för matsmältningsproblem FOS ingår i alla typer av Appetitt Cat, ihop med andra fiberfraktioner som minskar problem med hårbollar.

MOS – Mannanoligosackarider mot etablering av dåliga bakterier i tarmen

MOS kommer från olika typer av jäst och kan minska risken för skapandet av dåliga bakterier i tarmen – särskilt E. coli. MOS fermenteras inte på samma sätt som FOS, utan fäster sig vid receptorer i tarmväggen (mikrovilli). På så vis “ockuperas” platsen för potentiell etablering av dåliga bakterier.

Naturligt glukosamin från kyckling och krill

Appetitt Cat har en hög halt av glukosamin från kyckling och från krill (Euphausia superba), som finns i stora mängder i både Norska havet och Antarktiska oceanen. Glukosamin ingår bland annat i ledbrosk och bindväv. Glukosamin kan bidra att förebygga ledbesvär och ledvärk.

Naturlig kondroitin från kyckling och lax

Kondroitin finns också naturligt i alla typer av brosk och bindväv. Kondroitin och glukosamin kan tillsammans bidra till bättre led- och benhälsa.

Appetitt innehåller norsk fiskolja och krill för omega-3, EPA och DHA

Både människor och katter behöver en viss tillförsel av omega-3- fettsyror för god hälsa. Normalt får vi i oss för lite omega-3-fettsyror. Katter saknar till viss del enzymer som kan omvandla vegetabiliska omega-3-fettsyror till de essentiella fetterna dokosahexaensyra (DHA) och eikosapentaensyra (EPA). Tack vare fiskoljan och krillen i Appetitt får din katt i sig rätt mängder EPA och DHA. En stor andel av fettsyrorna är i form av fosfolipider – vilket säkerställer en mycket god upptagning och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Dessa fettsyror kan också hjälpa till med att lindra besvär, smärta, och stelhet i lederna och är dessutom bra för synen och hud- och pälskvaliteten.

Taurin

Taurin är en vital aminosyra som endast finns i animaliska och marina produkter. De flesta djur producerar taurin från andra aminosyror, men det är katter inte så bra på, så de måste få i sig det genom maten. Appetitt Cat innehåller taurin, vilket bidrar till ett friskt hjärta, bra syn, god matsmältning och fertilitet.

Appetitt innehåller inte råvaror från gluten-innehållande spannmål.

Appetitt innehåller inga kornråvaror, med undantag från ris, och har ett högt innehåll av hydrolyserade råvaror. Det vill säga ett lågt innehåll av råvaror med möjliga allergener som kan ge allergier eller foderintolerans.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping