Kennel Vintervidda

Kennel Vintervidda består av Christian Lauluten och Per Ola Wahlquist som föder upp finsk lapphund, lapsk vallhund, svensk lapphund och jämthund. Intresset är främst nordiska spetshundar. Vi uppskattar friska mångsidiga raser och har verkligen hittat detta i lapphundraserna. Vi vill ha hundar som kan användas till vad som helst, vi gillar att träna räddningshundar, blodspår och agility, men vill också ha mångsidiga utomhushundar som kan bära klövjeväska, köra i lina och dra pulka. Kenneln har fött upp godkända sökhundar, viltspårschampions, hundar med rallylydnadstitlar och renvallare.

Kennel Vintervidda tävlar i utställning och har haft några av de största vinnarna i världen inom sina raser, med vinnande titlar från rasernas hemland, samt ”Crufts”-vinnare, världsvinnare och europeiska vinnare. Kenneln har fött upp champions i många europeiska länder, samt i Australien. Vi vann årets bästa avelshund alla raser i Norsk Kennel Klub i 2014 och 2019, och var den näst mest vinnande uppfödaren av alla raser under 2019. Både Per Ola och Christian är också aktiva i Norsk Lapphundklubb, med uppdrag och arrangemangsansvar för olika evenemang.

– Kennel Vintervidda har fodrat sina hundar med Appetitt hundfoder i många år och är mycket nöjda med resultatet. Appetitt Skin & Coat hundfoder håller pälsen i utmärkt skick, vilket vi också för beröm för när vi är på utställning. Under perioder med hög aktivitet håller hundarna vikten bra med Appetitt Energy och Appetitt Extreme och valparna växer bra på Appetitt Puppy. Appetitt Sensitive Fish har också blivit en favorit bland hundarna – det är bra att få lite smakvariation ibland.

Flere ambassadører

Kennel Ørntua & Rune Hoholm

Rune Hoholm bor i Sørreisa i Troms og er innehaver av Kennel Ørntua. Han har deltatt aktivt på jaktprøver siden 1995 og har i mer enn 20 år konkurrert i norgestoppen med sine hunder

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping