Thomas Wærner & Team Qrill Pet

Thomas Wærner och hans ”Berserk kennel” ligger i Nord-Torpa nära Synnfjell. Thomas bor här med sin fru Guro Byfuglien Wærner och hans barn Alba, Alvar och Frida och ett varierande antal hundar, eftersom familjen också föder upp alaskan huskies.

2019 vann Thomas Wærner både Finnmarksløpet och Femundsløpet och 2020 toppade han den bedriften med en suverän seger i världens tuffaste slädhundstävling, det 1 600 kilometer långa Iditarod-loppet i Alaska.

Thomas Wærner matar sina hundar med Appetitt och har samarbetat med Felleskjøpet om utvecklingen av mat för sällskapsdjur i många år. Vinnarfodret innehåller bland annat kyckling, lax och krill. Enligt mästaren är det tre bud som gäller när man ska vinna ett hundlopp: Du måste behandla hundarna väl och mata och träna dem ordentligt.

– Mina hundar är elitidrottare och rätt näring är en av de viktigaste förutsättningarna för att de ska prestera optimalt. Varje hund konsumerar cirka 10 000 kalorier om dagen under en tuff körning. Det är därför mycket viktigt att hundarna äter de kalorier de behöver. Att fodret är näringsrikt och välsmakande är avgörande.

Thomas är en del av världens första professionella långdistanslag inom slädhundstävling, ”Team Qrill Pet” som består av en blandning av framstående hundsportsprofiler. Utöver Thomas Wærner består laget även av Marit Beate Kasin, Joar Leifseth Ulsom, Dallas Seavey och den unga talangen Hanna Lyrek.

Du kan läsa mer om Thomas Wærner här och Team Qrill Pet här:

https://www.qrillpetmushingteam.com

Flere ambassadører

Kennel Courtborne

Kennel Courtborne består av Rita, Steinar, Kristin och Jørgen. Kenneln fick sitt namn 1980, men vi hade någon kull med foxterrier och saluki innan dess.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping