Eivind og Trude: Kennel Hevishot

Kennel Hevishot är en kennel som föder upp breton och tysk jaktterrier. Hundparken på kenneln består för närvarande av tio hundar: en breton, en östsibirisk lajka, två russkaja gontjaja, en strävhårig foxterrier och fem tyska jaktterrier. Kennelnamnet ägs och drivs av Trude Granhus och Eivind Lurås.

Trude är 31 år och aktiv inom jakt och utställning, samt har flera förtroendeuppdrag i hundklubbar. Hon är en väldigt dedikerad hundperson som lägger mycket tid och engagemang på hundträningens detaljer. Trude sätter prestige i att hunden presterar på toppnivå i skogen och på utställningar.  Trude är utbildad hunddressör och figurant på mentalitetstester.

Eivind är 38 år och mycket engagerad i jakt. Mest tid lägger han på våra fyra hjortarter och flera av våra stora rovdjur. Eivind reser runt som slädhundsförare i större delen av Södra Norge och Sverige med lajkor, stövare och terrier. Han intresserar sig särskilt för och arbetar mycket med rovdjurshundar, exempelvis genom träning och testning av spårhundar och lösa hundar. Han är testledare inom mentalitet och instruktör inom dressyr, sök- och björnhund.

Kennel Hevishots ägare Trude och Eivind bor i Flå i Hallingdal. Under året reser de mycket på jaktprover och utställningar över hela Europa för att meritera hundarna så mycket som möjligt. Bretonhundarna får göra skogsfågelprov och jaktterrierna gör både grytjaktsprov, drevprov, anlagsprov, vildsvinsprov och spårprov. En av hundarna utsågs till Årets Jakthund på De Nordiske Jakt- og Fiskedagene i Elverum 2014.

– Appetitt är ett foder som fungerar bra för alla våra hundar och som gör det enkelt för oss att hålla våra hundar i gott skick året runt. Dessutom uppskattar vi att kunna använda ett norskt foder tillverkat av norska råvaror, säger Trude och Eivind.

Läs mer om Hevishot Kennel här:

Hevishot | Kennel Hevishot. Uppfödning av tysk jaktterrier och breton.

Flere ambassadører

Kennel Valera

Kennel Valera ägs av Anne Christine och Petter Steen. Kenneln har uppnått många goda resultat och har fött upp över 70 egna champions.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping