Kennel Valera

Kennel Valera ägs av Anne Christine och Petter Steen, och med på ett hörn finns även Marita Øvergård. Kenneln hade 30-årsjubileum 2020 och har genom åren mest fött upp Kerry Blue terrier och korthårig tax, men under de senaste 15–20 åren har fokus legat på engelsk setter och jack russell terrier.

Anne Christine är utbildad lydnadsinstruktör och arbetar som djursjukskötare på en djurklinik. Marita är en av Norges bästa junior handler genom tiderna och har vunnit NM två gånger. Petter är exteriördomare för över 100 raser och är även jaktprovsdomare för stående fågelhundar, sitter som förtroendevald på flera av NKK-kommittéerna och lägger större delen av sin fritid på hundar.

Kenneln har uppnått många goda resultat med de raser de har fött upp och har fött upp över 70 egna champions. De har vunnit BIS på NKK- och SKK-utställningar, har mellan 30–40 norska och nordiska vinnartitlar (tre stycken i tre olika raser under 2020), och i kenneln finns världsvinnare och europeiska vinnare, årets terrier flera gånger, två andraplaceringar i årets hund i Norge och årets uppfödare alla raser 2009 (med taxar). De vann Norsk Derby 2016 med Valeras Sjakk och har många placeringar med unga hundar i högstatuslopp (både egna och valpköpare).

Att utveckla talanger är det vi uppskattar mest, och även att få sätta vår prägel på rasens avel. Vi har fokuserat på att hjälpa valpköparna lika länge som vi har sysslat med uppfödning.

Petter har arbetat med hundars näringsbehov sedan 1992 och vet hur viktigt fodret är för hundens vardag. Det råder ingen tvekan om att Appetitt lever upp till kennelns förväntningar. Hundfodret avslöjar sig snabbt när det används av hundar som ska prestera i tävlingar och avlas på. Som slutkläm har Petter ett extra tips om matningen: – Appetitt Extreme och Appetitt Energy, samt energiboxen för settrar (Appetitt Energy Våtfoder) och Appetitt Skin & Coat för terrier och taxar har vi särskilt goda erfarenheter av!

Flere ambassadører

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping