Hanne Fevik och Sando Hundesenter

Hanne Fevik äger och driver Sando Hundesenter. Hanne startade Sando Hundesenter 2011 och centret firar 10-årsjubileum nu i maj. Hundcentret har dressyrkurser för alla raser och erbjuder särskild träning för fågelhundar. Hon är utbildad instruktör från Oslo Hundskola och har under en period även arbetat för skolan. Hanne är en aversionstränare (hund/får) och har FKF:s fas 2-instruktörsutbildning (fågelhund). Hon är också en fas 3-instruktör och har därmed tillstånd att utbilda nya fågelhundsinstruktörer.

Hanne växte upp med hund och har haft egen hund de senaste 25 åren. Familjen har för närvarande två gordon settrar, en pointer och en cavalier king charles spaniel. Fågelhundarna är alla jakt- och utställningsmeriterade. Hanne och resten av instruktörerna på centret är aktiva med både egna och andras hundar på jaktprover, apporteringsprover och utställningar.

Sando Hundesenter hittas på gården Vestre Sando vid Bekkestranda i Sande. Här finns goda träningsmöjligheter, bra parkeringsmöjligheter och ett särskilt kurslokal för teori, föreläsningar och olika inspirationskvällar. Centret har en egen agilitybana och ett inhägnat luft- och träningsområde på 15 hektar. Rastningsområdet är öppet för alla, året runt.

Flera hundra fågelhundsägare har tränat på Sando Hundesenter under de senaste 10 åren. Nu expanderar centret till fem fasta instruktörer som är engagerade i olika kurser och träningsanläggningar. Dessutom har centret flera resurspersoner som tas in vid specialutbildningar och kurser under hela året. Under många år låg allt fokus på fågelhundar, men nu erbjuder centret kurser och aktiviteter för alla typer av raser. Jakt och tävling är förstås viktigt, men för Hanne är det också väldigt viktigt att hundarna och ägarna trivs i vardagen – som det ju finns mest av. Sando Hundesenter vill hjälpa hunden och ägaren till ett bättre samarbete och hjälper hundägare på traven så att de lyckas med sina hundar. Oavsett om målet är en trevlig familjehund, en jaktkompis eller en meriterad hund!

Angående hundmaten säger Hanne: Mina hundar gillar fodret och kastar sig över matskålarna dagligen. Och jag behöver inte godis under träning – lite Appetitt räcker! Jag använder Appetitt Energy under träningen året runt, och naturligtvis vid jakt och jaktprover. Pälsen blir fin och hunden livlig och glad!

Flere ambassadører

Kennel Vintervidda

Kennel Vintervidda består av Christian Lauluten och Per Ola Wahlquist som föder upp finsk lapphund, lapsk vallhund, svensk lapphund och jämthund.

› Les mer

Marit Beate Kasin

Marit Beate är en professionell slädhundsförare och journalist. 2008 startade hon kenneln Vinterdans, med målet att tävla i alla de längsta hundloppen i världen.

› Les mer

Linda Haugvik

Linda Haugvik tävlar i Agility med Ika och Dicte, två aktiva parson russell terrier. Båda har deltagit i NM och kvalificerat sig för landslagsuttagningar.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping