Hanne Fevik och Sando Hundesenter

Hanne Fevik äger och driver Sando Hundesenter. Hanne startade Sando Hundesenter 2011 och centret firar 10-årsjubileum nu i maj. Hundcentret har dressyrkurser för alla raser och erbjuder särskild träning för fågelhundar. Hon är utbildad instruktör från Oslo Hundskola och har under en period även arbetat för skolan. Hanne är en aversionstränare (hund/får) och har FKF:s fas 2-instruktörsutbildning (fågelhund). Hon är också en fas 3-instruktör och har därmed tillstånd att utbilda nya fågelhundsinstruktörer.

Hanne växte upp med hund och har haft egen hund de senaste 25 åren. Familjen har för närvarande två gordon settrar, en pointer och en cavalier king charles spaniel. Fågelhundarna är alla jakt- och utställningsmeriterade. Hanne och resten av instruktörerna på centret är aktiva med både egna och andras hundar på jaktprover, apporteringsprover och utställningar.

Sando Hundesenter hittas på gården Vestre Sando vid Bekkestranda i Sande. Här finns goda träningsmöjligheter, bra parkeringsmöjligheter och ett särskilt kurslokal för teori, föreläsningar och olika inspirationskvällar. Centret har en egen agilitybana och ett inhägnat luft- och träningsområde på 15 hektar. Rastningsområdet är öppet för alla, året runt.

Flera hundra fågelhundsägare har tränat på Sando Hundesenter under de senaste 10 åren. Nu expanderar centret till fem fasta instruktörer som är engagerade i olika kurser och träningsanläggningar. Dessutom har centret flera resurspersoner som tas in vid specialutbildningar och kurser under hela året. Under många år låg allt fokus på fågelhundar, men nu erbjuder centret kurser och aktiviteter för alla typer av raser. Jakt och tävling är förstås viktigt, men för Hanne är det också väldigt viktigt att hundarna och ägarna trivs i vardagen – som det ju finns mest av. Sando Hundesenter vill hjälpa hunden och ägaren till ett bättre samarbete och hjälper hundägare på traven så att de lyckas med sina hundar. Oavsett om målet är en trevlig familjehund, en jaktkompis eller en meriterad hund!

Angående hundmaten säger Hanne: Mina hundar gillar fodret och kastar sig över matskålarna dagligen. Och jag behöver inte godis under träning – lite Appetitt räcker! Jag använder Appetitt Energy under träningen året runt, och naturligtvis vid jakt och jaktprover. Pälsen blir fin och hunden livlig och glad!

Flere ambassadører

Kennel Ørntua & Rune Hoholm

Rune Hoholm bor i Sørreisa i Troms og er innehaver av Kennel Ørntua. Han har deltatt aktivt på jaktprøver siden 1995 og har i mer enn 20 år konkurrert i norgestoppen med sine hunder

› Les mer

Kennel Courtborne

Kennel Courtborne består av Rita, Steinar, Kristin och Jørgen. Kenneln fick sitt namn 1980, men vi hade någon kull med foxterrier och saluki innan dess.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping