Karoline Conradi Øksnevad och Team Racedog

Karoline Conradi Øksnevad är en professionell hundförare från Oslo som bor i Lismarka utanför Lillehammer (och Le Grand Bornand i de franska Alperna). Hon tävlar i den nordiska grenen, vilket innebär att hon tävlar med en (max två) hundar på skidor – både i linkörning och pulkastil. Dessutom tävlar hon i barmark inom linlöpning eller bike. 

Karoline har en bakgrund inom längdskidåkning som ung, och började med hundspann som junior när hon fick sin första hund ”Pluto”. Hon har tävlat i världstoppen i många år och har vunnit flera internationella medaljer. 

– Att köra hundspann ställer stora krav på den enskilda hundens prestation, inte bara uthålligheten utan även styrkan och snabbheten. Det är fysiskt krävande för hunden att dra en släde som väger 70 % av den egna kroppsvikten i hög hastighet över avstånd upp till 20 km, och som för de flesta elitidrottare ställer detta höga krav på korrekt näringsintag. Både för att kunna prestera på topp under tävlingar, men också för att kroppen ska reagera bra på träningen och byggas upp över tid. Jag är mycket glad över att kunna erbjuda mina hundar mat av bästa kvalitet, både när det gäller näringsinnehåll och smak. Med Appetitt i magen har laget vunnit brons vid senaste VM och flera NM-medaljer under de senaste säsongerna. Vi ser fram emot att fortsätta slåss om medaljer när världssituationen har normaliserats igen!

I Team Racedogs hittar vi även hundarna Skurk, Marley, PACE och Taurus.  Skurk är nu pensionerad efter att ha opererat båda korsbanden och lever livets lyckliga dagar som mentor och träningspartner. Han hann skaffa sig flera NM-medaljer och en femteplacering på VM som bästa internationella resultat innan han skadade sig. Marley är en vacker ung dam som tagit medaljer vid de två senaste världsmästerskapen på snö, samt NM-medaljer både på snö och barmark. Även om hon börjar bli äldre nu är hon fortfarande full av fart och mer än redo att snart börja tävla igen. PACE är lagets nykomling, född sommaren 2020. Hon börjar närma sig Marley i storlek och visar lovande takter för framtiden. Taurus är teamets hospitant. En stor, stark och snabb ung herre som visade stark utveckling förra säsongen och har tagit stora steg för att utmana även på längre distanser.

För att följa Karoline och hennes hundar i deras dagliga tränings- och tävlingsliv, följ Instagramprofilen @karolineconradi.

För att läsa mer om hundkörning i nordisk stil och Karolines bakgrund kan du kolla in hennes hemsida: www.racedogs.no

Flere ambassadører

Linda Haugvik

Linda Haugvik tävlar i Agility med Ika och Dicte, två aktiva parson russell terrier. Båda har deltagit i NM och kvalificerat sig för landslagsuttagningar.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping