Amund Kokkvoll

Amund Kokkvoll (25) är i dag en professionell slädhundsförare. Redan som tonåring var han en mångsidig idrottsman. På väg hem till Røros efter att ha varit med i handbollslandslaget 2010 för G15, fattade Amund ett beslut. Han ville vara mer utomhus när han aktiverade sig. Han hade då kört släde med sin farbrors fyra hundar. För att göra en lång historia kort blev han en skicklig slädhundsförare genom samarbete med och upplärning från andra kennlar i Norge och Alaska. 2017 etablerade han en egen kennel – Team Kokkvoll – i Julussdalen i Rena. Kenneln har för närvarande cirka 40 alaskan huskies. I Julussdalen finns det ett eldorado av träningsmöjligheter på barmark och under vintern.

Han vann sitt första NM junior i Femundløpet 2013. Och det var när han kände ruset och känslan av att bemästra naturen och samspelet med hundarna på väg mot målet i Røros som han bestämde sig för att fokusera på hundkörning. Han kom fyra i Femundsløpet 2019 och blev Rookie of the year. Målet framöver är att etablera sig i långdistanssportens toppskikt.

– Det har varit upp- och ned med resultaten. Det finns mycket att lära. Nu känner jag mig säker på att ha hittat rätt formel för motion och näring. Att kunna mata hundarna med samma kvalitetsfoder över tid är av stor betydelse. Jag ställer samma krav på mig själv som på hundarna. Tillsammans ska vi prestera optimalt när vi tränar och tävlar. Efter att ha återhämtat sig i kenneln eller ha varit ute på banan i flera timmar så förtjänar hundarna att få den allra bästa näringen som ger bra näringsupptag och smakar gott. Appetitt levererar på topp inom alla områden. Hundarna gillar verkligen fodret. Det gör mig nöjd. Och det hjälper förstås att Appetitt alltid ger bra service.

Följ Amund och hundarna på Instagram

Följ  Amund Kokkvoll och hundarna.

Flere ambassadører

Linda Haugvik

Linda Haugvik tävlar i Agility med Ika och Dicte, två aktiva parson russell terrier. Båda har deltagit i NM och kvalificerat sig för landslagsuttagningar.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping