Kennel Winton

Vanja Sliwas, Dag Hassels och Hege Sagmyrs Kennel Winton började med uppfödning av engelska springer spaniel 2007. Det var mångsidigheten hos denna ras som fångade vårt intresse, och mångsidighet är något vi betonar mycket i vårt uppfödning.

Vi (Vanja och Dag) bor i Singsås med natur precis utanför dörren och nära till fjällets fantastiska vandrings- och jaktmöjligheter. Dag är auktoriserad domare för blodspårning och sökprov samt jaktanlagsprov och apporteringsprov för spaniels. Vanja är auktoriserad ringsekreterare och utbildar sig för närvarande till exteriördomare. Hege bor närmare Trondheim och har köpt valpar av oss i nästan 13 år. Hon är ett nytt tillskott till vår kennel och har varit med sedan januari 2020. Vi har ett stort fokus på att föda upp kompletta hundar som kan göra ett bra jobb inom jakt och andra aktiviteter, och samtidigt ha ett hälsosamt och rastypiskt utseende.

Vi har haft stora framgångar i utställningsringen – bland annat BIS på den internationella NKK-utställningen med egen uppfödning. Vi har ställt ut flera världsvinnare, vunnit Årets Springer och årets Veteran Spaniel i Norge flera gånger, tävlat högt uppe på NKK:s Bamselista, vunnit BIR på världens största hundutställning ”Crufts” – som dessutom hålls i vår ras hemland – och vunnit ett stort antal BIR, BIG och BIS. Vi har hittills fött upp 19 utställningschampions och 5 internationella utställningschampions, och fler är på väg. En majoritet av dessa hundar har också klarat jaktanlagsprovet för spaniels.

– Vi väljer Apetitt hundfoder för våra hundar eftersom vi tror att detta foder tar fram hundarnas bästa potential. Appetitt hundfoder håller dem i bra skick, ger fin päls, friska öron, frisk hud och god muskelmassa. Vi är också stolta över att vi gör ett miljövänligt val genom att välja kortrest norsk kvalitetsmat till våra hundar!

Flere ambassadører

Marit Beate Kasin

Marit Beate är en professionell slädhundsförare och journalist. 2008 startade hon kenneln Vinterdans, med målet att tävla i alla de längsta hundloppen i världen.

› Les mer

Bertil Nyheim

Bertil Nyheim är professionell hundtränare och driver Nyheim Hunde- og Fritidssenter. Dessutom föder han upp jakthundar!

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping