Kjell Brennodden och Ola Brennodden Sunde

Kjell och Ola kör långdistanspulka i Folldal och har 30 hundar i sin kennel.

Kjell har kört långdistans i många år och har många bra resultat och erfarenheter bakom sig, inte minst många bra placeringar i Finnmarksløpet 1 000 km! Han är också mentor och facilitator för Tyrili Frankmotunets elever så att de får möjlighet att ställa upp i det prestigefyllda Femundsløpet. Ola vann Femundsløpet 400 km vid 18 års ålder och har vunnit den klassen flera gånger. Han blev också norsk mästare 2020! Båda har flera bra placeringar i långdistanslopp. Far och son Brennodden tycker väldigt mycket om att driva kenneln tillsammans och är angelägna om att köra på hundarnas premisser.

Team Brennodden

Team Brennodden består av många aktiva hundmänniskor som alla är engagerade i denna fantastiska och krävande sport! De vet att allt beror på hur väl man tar hand om flocken – både de två- och fyrbenta medlemmarna. Träningsturer och hundkörning som utomhusaktiviteter under våren är en viktig del av livet för Team Brennodden. Det går ofta att köra släde i fjällen fram till långt in i maj, vilket ger gott om möjligheter till rekreation och ”teambuilding”. Team Brennoddens hundar har ätit Appetitt hundfoder ända sedan hundfodret lanserades 2009!

– Vi är så nöjda och uppskattar verkligen att ha ett sådant samarbete med en foderproducent som är kunskapsorienterad och bidrar till vår förståelse för näring och hundhälsa. Det är vår erfarenhet att Appetitt hundfoder ger det valpar och vuxna hundar i träning behöver, både under träning och tävling! Vi upplever att fler av våra hundar är starka och friska och tål träning och löpning under många år. Vår bästa ledarhund Candy är 9 år gammal. Att hon fortfarande presterar så bra betyder att hon får ett foder av god och korrekt kvalitet!

Du hittar oss på Facebook om du vill veta mer om oss – sök på Team Brennodden!

För de som inte är bekanta med Tyrili Frankmottunet så håller de till i Grimsbu i Folldal i Hedmark fylke, och öppnades 1991. Det var paret Solbjørg och Kjell Brennodden som flyttade hit och grundade enheten efter många år på Tyrili i Mesnali. Här kan du läsa mer om Tyrilistiftelsen.  Det här är Tyrili – Tyrilistiftelsen.

Flere ambassadører

Kennel Vintervidda

Kennel Vintervidda består av Christian Lauluten och Per Ola Wahlquist som föder upp finsk lapphund, lapsk vallhund, svensk lapphund och jämthund.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping